-L
- A - R - I - S - S - A --- N - E - S - L - O --- X --- ART- 

portfolio info contact
 

Larissa Neslo beeldend kunstenaar en freelance webdesigner

Ik ben in 1970 geboren op Curaçao uit een Nederlandse moeder en Surinaamse vader. Toen ik zeven jaar was ben ik verhuisd naar Meppel, Nederland. Al heel jong was ik veel aan het tekenen. In 1988 deed ik eindexamen in onder andere tekenen op het VWO RSG Meppel. Naast tekenen was ik ook gefascineerd door kleding. In die tijd had je verschillende groepen en ieder had zijn eigen kledingcode. Daardoor wilde ik graag mijn eigen stijl in kleding ontwerpen en ik ben de opleiding modevormgeving aan de Hoge School voor de Kunsten in Arnhem (ArteZ) gaan volgen. Tijdens de opleiding ontdekte ik echter dat het modewereldje niet echt iets voor mij was. De school was wel een geweldige ervaring en ik heb de studie afgemaakt en mijn diploma behaald in 1992, in hetzelfde jaar en klas als onder andere het nu beroemde duo Victor & Rolf.
Na mijn studie heb ik een tijd lang als freelancer gewerkt in grafisch werk en webdesign op Curaçao en in Nederland. De laatste jaren werk ik als kunstenares in Haarlem en heb ik mij weer ten volle op het tekenen en schilderen toegelegd.

Werkwijze
Voor de tekeningen in Oost-Indische inkt gebruik ik onder andere de binnenkant van uitgevouwen zuivelpakken als papier. Met aquarel en Staphorster stipverf kleur ik de tekeningen in.

Sommige tekeningen hebben meerdere versies. Hierbij trek ik met vloeipapier de basistekening over, en die bewaar ik voor de vervolgtekening, waarbij die versie andere kleuren of andere details krijgt. Het idee hierachter is, dat ik het interessant vind om sommige tekeningen te zien groeien/veranderen in iets anders. Iedere keer verandert er bij het overtrekken een klein beetje, zoals de tekening opnieuw in spiegelbeeld tekenen of de tekening aanpassen naar aanleiding van een nieuw idee. Iedere versie is een unieke, handgetekende kopie.

2017 thema dieren bewustzijn.

2016 thema hersenen en bewustzijn, pentekeningen met inspiratiebron mythen en sprookjes.

2015
thema tijd en ruimte, pentekeningen met inspiratiebron mythen en sprookjes.

2014
schilder thema kleur

2013 schilder thema herinneringen in tijd

2012 schilder thema natuur en techniek


2001-heden freelance webdesigner en beeldend kunstenaar ...
Als kind schilderde en tekende ik veel. Dit heb ik weer opgepakt en verder gaan ontwikkelen door middel van schilderopdrachten en cursussen. Bij beeldend kunstenares Fokelien Faber cursus portret/model en schilderkunst gevolgd. Daarnaast voor ZZP'ers en klein bedrijf websites ontworpen en gemaakt.

1992-2001 gewerkt als ...
Modeontwerper
voor C&A in Amsterdam, Orsil & Bodil in Amsterdam en atelier/winkel Bamali op Curaçao.
T-shirt designer
voor Emco Productions op Aruba.
Webdesigner voor
ICU op Curacao, Cambridge Technology Partners in Amsterdam/Woerden en Basic Orange in Amsterdam.

1988-1992 ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem, modevormgeving.

1982-1988 VWO, Meppel


geboren 21-02-1970, Curaçao